Varttikilo onnea!

Turun Laulelman Ystävät järjestää lauantaina 27.1.2018 hyvän mielen konsertin Varttikilo onnea, jossa muistellaan yhdistyksen edesmennyttä pitkäaikaista puheenjohtajaa ja vielä pidempiaikaisempaa kansanmuusikko-lauluntekijää Mauri Kivikoskea. Konsertissa esitetään värikäs kattaus hänen hyväntuulisia laulujaan.

Mauri poimi viisujensa aiheet arkipäivän tilanteista ja riimitteli tarinaan jonkin ”maurismin”, pilkesilmäisen juonenkäänteen tai yllättävän näkökulman, joka nostaa hymyn kuulijan suupieleen. Osan lauluistaan 73-vuotiaana ensilevynsä tehnyt maestro tallensi omakustannelevyille ja nuottikirjaksi, paljon viisuja jäi vielä pöytälaatikosta löydettäväksi.

Vuonna 2005 Mauri järjesti itse konsertin, jossa seurasi myhäillen, miten hänen myönteistä elämänasennetta henkivät laulunsa alkoivat elää uutta elämää toisten laulajien tulkintoina. Saman myhäilyn olemme aistineet ympärillämme myös Varttikilo onnea –konserttia valmistellessamme. Mielessämme olemme muistaneet tyylikkään harmaapäisen herran mandoliinin ja kitaran säestyksellä laulujaan esittämässä ja viuluaan soinnukkaasti soittamassa. Maurin mandoliini viihdytti reissaajia myös lukemattomilla ryhmämatkoilla, joita hän alkoi järjestää eläkevuosinaan. Iloiset soittelut ilahduttivat lounas- ja kahvitaukojen lisäksi myös opastuksen lomassa linja-autossa.

Konserttipäivänä tulee kuluneeksi 86 vuotta siitä, kun Punkalaitumella Kivikosken perheeseen syntyi poikalapsi, joten aloitamme konsertin laulamalla yleisön ja esiintyjien suurkuorona Maurin sanoittaman ja säveltämän Syntymäpäivävalssin.

Tervetuloa!

VARTTIKILO ONNEA – MAURI KIVIKOSKEA MUISTELLEN konsertti
27.1.2018 klo 15:00 Epitihiassa
Meriläistentie 1 ( bussi 9 ) lauantaina 27.1.2018 kello 15.00.