Iiti Elomaa palkittiin Sanoittamalla kaupunginomistajaksi -kilpailussa

_MG_0859.jpg

Turun Laulelman Ystävien sihteeri Iiti Elomaa palkittiin Sanoittamalla kaupunginomistajaksi -kilpailussa.

Kaupunkibiisin sanoituskilpailu liittyi opetus- ja kulttuuriministeriön tukemaan “Kaupunginomistaja-hankkeeseen, jonka toteuttamisesta vastasi Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) yhteistyössä  Imatran, Riihimäen ja Turun kaupunkien kanssa.

Sarjoja oli neljä: Turku, Imatra, Riihimäki ja valtakunnallinen, jossa sanoituksen sai tehdä mille tahansa kaupungille. Kilpailuun osallistui yhteensä yli 200 sanoitusta. Elomaa sanoi ajatelleensa synnyinkaupunkiaan Kuopiota, mutta hänen yllätyksekseen laulu palkittiin Turku-sarjassa, jossa hän sai jaetun kolmannen sijan.

- Sanoitukseni Kaunein kaupunki antaa kuulijan omalle mielikuvitukselle tilaa. Yksi tai pari sanaa vaihtamalla sen voi muuttaa minkä tahansa kauniin kaupungin lauluksi. Turkulainen raati omi sen nyt itselleen, Iiti hymyilee.

Turku-sarjan tuomaristossa istuivat Turku Rock Academyn Mark  Bertenyj  ja Tuomas Riihimäki sekä musiikkialan pitkäaikainen monitoimimies Harri Saksala.

Sanoittamalla kaupunginomistajaksi -kilpailun Turun sarjan voitti Sauli Alipirjelä sanoituksella Penkillä. Penkillä-sanoitus sävelletään ja tuotetaan kevään aikana kappaleeksi Turku Rock Academylla. Voittajakappaleen säveltää Aleksi Koli, joka tunnetaan muun muassa yhtyeestä New Fashioned. Turun uutta kaupunkibiisiä pääsee kuulemaan ensimmäisen kerran Jokisataman avajaisissa 25.5.2019.

Kilpailusta tietoa Facebookissa ja Instagramissa @biisisanoittaja, sekä HUMAKin nettisivuilla osoitteessa biisisanoittamo.fi